Mijn naam is Remco Dekker, 37 jaar, getrouwd en al mijn hele leven actief in het voetbal.

Op 5 jarige leeftijd begon ik met voetballen bij Quick 1888 te Nijmegen, waar ik tot mijn 16e gevoetbald heb in de selectie elftallen van de betreffende leeftijden.  Ook heb ik heb ik in verschillende selectie`s gespeeld o.a. Nijmeegse selectie en Gelderse selectie.

Op mijn 17e ben ik gaan voetballen bij sv Blauw-wit, maar helaas door een zware achillespees blessure moest ik stoppen met actief voetballen. Helaas heb ik nooit meer kunnen voetballen op hoger niveau, wel heb ik na hersteld te zijn na een aantal jaren nog voor de gezelligheid in een vriendenteam gespeeld bij WVW in Weurt en SCE in Lindeholt.

Omdat ik altijd veel plezier had beleefd in het voetbal, ben ik samen met mijn broer de jeugd van SCE gaan trainen. Dit waren elftallen in de jongste leeftijden, hier was het prachtig om te zien dat een aantal kinderen bij de 1e training totaal geen zelf vertrouwen en zelfs angst hadden. Dit door spelenderwijs en op hun gemak te stellen binnen een aantal trainingen, kregen de kinderen zelfvertrouwen en zelfs met hun borst naar voren liepen en commandeerde andere kinderen om beter hun best te doen in hun team als het ging om winnen.

Dit is dan echt de kers op de taart als het gaan om ontwikkelen van een kind.

seizoen 2016/2017 werd ik benaderd door de voetbalschool van NEC -Nijmegen, hier werd ik gevraagd om Teammanager bij de E-top (onder de 11 jaar) te worden, hun spelen in de hoogste landelijke competitie. Omdat ik dit jaar voor de 1e keer vader ben worden, en een grote interesse heb in de lichamelijke ontwikkeling en de gezondheid van de aller jongste ben ik gaan starten met peutervoetbal.

Mijn doel is om ervoor te zorgen dat peuters meer gaan bewegen en gezonder gaan leven dit in combinatie met een actieve rol van de ouders/verzorgers.
Het programma is in samenwerking met gezondheidscentrum Lindenholt, gelegen in de wijk Horstacker te Nijmegen.

En wordt ondersteunt door het consultatie bureau, gemeente Nijmegen en de GGD

Hierbij wil ik de ouders/verzorgers en de peuter de juiste kijk op het gezonde en sportieve leven mee geven, juist nu de jongste generaties kampen met overgewicht en bewegingsachterstand.

  • Laten we samen ervoor zorgen dat iedereen meer in beweging komt!
  • Laten we de peuters meer socialiseren en niet vereenzamen in de maatschappij.
  • Tenslotte is de jeugd de toekomst!

Ook ben ik in het bezit van een geldig  Verklaring omtrent gedrag, E.H.B.O diploma, AED certificaat, BHV diploma en een VCA vol certificaat.