Dit jaar staan wij voor de 1e keer ook op de Open Dag van N.E.C.

Komt u ook gezellig kennismaking met ons?
Uw peuter kan daarna gratis naar de wedstrijd, voor de ouder(s)/verzorger(s) kunt u via ons een losse kaartje bijkopen a € 5 euro p.p.

( gelieve hiervoor een mailtje sturen naar fcdreumesvoetbal@gmail.com )

 

De jaarlijkse Open Dag van N.E.C. staat dit jaar op zaterdag 3 augustus 2019 gepland. Gedurende deze dag, die mede mogelijk is gemaakt door Strong Viking, zijn er tal van leuke activiteiten georganiseerd waarmee supporters van alle leeftijden zich kunnen vermaken! De dag wordt afgesloten met een oefenwedstrijd tegen La Liga promovendus CA Osasuna. Kaarten voor dit duel zijn reeds in de verkoop gedaan en zijn voor seizoenkaarthouders voor een gereduceerd bedrag aan te schaffen.

De aanvang van de Open Dag is om 14.00 uur. Op verschillende pleinen, rondom het Goffertstadion, worden van allerhande activiteiten georganiseerd waaraan supporters kunnen deelnemen. Zo zijn er onder andere het stadion-, supporters-, horeca-, historisch- en het kidsplein, waar voor jong en oud voldoende te zien en te doen zal zijn.

Pleinen

Gedurende de Open Dag hebben bezoekers de gelegenheid om loten te kopen voor de N.E.C.-loterij. Dit jaar zijn er prijzen te verkrijgen als nooit te voren, met onder andere gesigneerde shirts, een gratis seizoenkaart en een VIP-arrangement tijdens een thuiswedstrijd van N.E.C. Op het Stadionplein is het onder andere mogelijk om een ritje te maken in de Skywatch. Hiermee heb je uitzicht over het gehele Goffertpark, inclusief (uiteraard) het stadion. Daarnaast is hier de nieuwste merchandise (en ook nog die van vorig seizoen) aan te schaffen.

Op het historisch plein kijk je terug op de historie van N.E.C. middels het N.E.C. museum. Deze kennis kan vervolgens getest worden door middel van een Bloedkuul quiz in Bikkels. Deze quiz wordt op drie momenten georganiseerd, om 14.30 uur, 15.15 uur en 16.00 uur. Voor supporters die zin hebben in een feestje zijn er op het supportersplein twee podia beschikbaar. Hierbij beheert de HKN één podium, evenals de SV. Zij verzorgen tevens het programma wat gedurende deze dag op deze podia draait.

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om in contact te komen met de spelers en trainers van N.E.C. Tussen 14.00 uur en 15.00 uur kunnen er op het kidsplein handtekeningen en foto’s worden gemaakt met de selectie en staf. Kinderen kunnen zich ook laten schminken door KION. Daarnaast kun jij de strijdt aangaan op de Strong Viking Obstacle Run. En voor degenen die daar honger en dorst van krijgen, of gewoon lekker wat willen drinken, is er voldoende gelegenheid op het horecaplein. Hier zijn zowel drank als snacks te nuttigen. En dit alles is nog maar een tipje van de sluier, kom dus zeker een kijkje nemen op 3 augustus!

CA Osasuna

Ter afsluiting van de Open Dag speelt N.E.C. een oefenwedstrijd tegen CA Osasuna. Voor supporters is deze wedstrijd bij te wonen voor €10,- of €7,50 (t/m 17 jaar of 60+). Seizoenkaarthouders kunnen kaarten aanschaffen voor een gereduceerd tarief van €5,-, kaarten bestellen kan hier: https://necnij.me/19opendag20. Daarnaast biedt N.E.C. een speciale aanbieding aan. Voor slechts €30,- p.p. kun je de wedstrijd N.E.C. – CA Osasuna bijwonen met voorafgaand aan de wedstrijd een warmbuffet (15.45-17.15 uur). Dit buffet is inclusief onbeperkt drank. Tevens bekijk je de wedstrijd dan vanuit een business seat, reserveren kan door een mail te sturen naar ticketing@nec-nijmegen.nl. Hieronder het wedstrijdprogramma van de Open Dag:
- 17.00 uur: Opening Stadion met muziek van DJ Bouncy
- 17.15 uur:  Warming up spelers
- 17.45 uur: Aflevering wedstrijdbal door parachutisten
- 18.00 uur:  Aanvang wedstrijd
- 19.45 uur: Einde wedstrijd Wat een geweldige dag zeg🤩🤩
Vandaag met de kids van FCDreumes aanwezig mogen zijn bij de NK van de Johan Cruijff foundation in het centrum van Nijmegen⚽️⚽️⚽️⚽️
Ik ben dan ook super trots op alle kids van ons en wij hebben met ze allen #fcdreumes op de kaart gezet😃💪
Als echte profs mochten wij bij de officiële opening als eerste het veld op😊⚽️

Spelenderwijs kennismaken met voetbal bij FC-Dreumes

Door Ivo Schaap / Fotograaf Ger NeijenhuyzenZondag 12 November 2017

 

Sinds begin september heeft Nijmegen haar eigen peutervoetbalschool met de naam FC Dreumes. Oprichter Remco Dekker speelt hiermee in op de wens van vele ouders. Wat zijn de beweegredenen van Remco voor het oprichten van zijn voetbalschool?

In het leven van Remco Dekker (37) staat voetbal centraal. Op vijfjarige leeftijd begon hij met voetballen bij Quick 1888 te Nijmegen. Hier speelde hij tot zijn zestiende. Hij speelde bij Quick 1888 in de selectie elftallen. Daarnaast maakte hij deel uit van de Nijmeegse- en Gelderse selectie. Op zijn zeventiende verliet hij Quick 1888 voor Blauw Wit. Door een zware achillespeesblessure is hem een voetbalcarrière op hoger niveau niet gegund. Na enigszins hersteld te zijn, speelde hij enkel nog in vriendenteams bij WVW Weurt en SCE Nijmegen.

De aanleiding tot het oprichten van een peutervoetbalschool

Nadat hij samen met zijn broer de eerste trainingen bij SCE had gegeven, constateerde hij al snel dat kleinere broertjes en zusjes die kwamen kijken niet mee mochten doen. Bij een voetbalclub kan een kind ingeschreven worden vanaf viereneenhalf jaar. Pas vanaf het zesde jaar speelt het kind mee in de KNVB competitie. ‘Ik heb dat altijd moeilijk gevonden. Ik ben toen serieus gaan rondkijken welke mogelijkheden er waren voor kinderen vanaf twee jaar. Tot mijn grote verbazing was dit echt minimaal. Er bestond peuterzwemmen, peutergymnastiek en peuteryoga. Door mijn voetbalachtergrond, ben ik me gaan verdiepen in deze sport en deze doelgroep om te zien wat ik voor deze peuters kon gaan betekenen’, aldus Remco.

De oprichting van de peutervoetbalschool

Remco werd afgelopen jaar voor het eerst vader van een zoon met de naam Geraldo. Het was het moment om van zijn passie zijn werk te maken. Uiteraard in goed overleg met zijn vrouw. Per 1 januari van dit jaar staat hij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Remco ging op zoek naar partijen die hem de helpende hand konden bieden bij het realiseren van zijn droom. Er volgden gesprekken met verschillende specialisten van een Gezondheidscentrum en met verschillende medewerker`s van de gemeente Nijmegen. Remco nam daarnaast een kijkje bij andere peutersportmogelijkheden en ging vervolgens aan de slag met het uitwerken van trainingen. De laatste stap was het werven van klanten. Hiervoor zette hij zijn sociale netwerk in en daarop volgden vele kennismakingsgesprekken met geïnteresseerde ouders. Inmiddels zijn de eerste lessen al gegeven en stromen de aanmeldingen binnen. Ook is er al een samenwerking met de NEC-juniors en verzorgt Remco diverse voetbalactiviteiten. Zoals afgelopen zomer tijdens de Nijmeegse voetbal 4-daagse.

Grote invloed op totale ontwikkeling

Het doel van de trainingen is om jongens en meisjes van twee tot en met vijf jaar kennis laten maken met voetbal. ‘Peuters hebben plezier in spelen en bewegen. Veel bewegen is belangrijk voor het uitvoeren van de dagelijkse dingen zoals kruipen, tandenpoetsen, zelf eten. Daarnaast heeft bewegen een grote invloed op de totale ontwikkeling van een peuter. Denk hierbij ook aan de lichamelijke, sociale, emotionele en verstandelijke ontwikkeling. Remco besluit met het feit dat bewegen een positieve invloed heeft op het tegengaan van overgewicht en bewegingsachterstand. Dit blijkt ook uit de gesprekken die hij zoals eerder aangegeven voerde met de specialisten van een Gezondheidscentrum uit Nijmegen.

Uiteenlopende thema’s

Tijdens een training staat plezier centraal. Gedurende een blok van tien weken worden diverse trainingsvormen afgewerkt. De trainingsvormen zijn vergelijkbaar met een normale voetbaltraining. Als eerste vind de warming up plaats. Dit gebeurt door kleuren te herkennen en chronologisch tellen. Elke week staat een thema centraal. Dit zijn uiteenlopende thema’s. Tijdens zo’n zeventig procent van de trainingen doen de ouders zelf mee. ‘Dit om de peuters nog meer te motiveren. Dit zorgt tevens voor directe betrokkenheid van de ouders. Ook werken de peuters zelfstandig en maken ze kennis met het spelen in teamverband. Ouders mogen verwachten dat na tien lessen hun kinderen plezier hebben gemaakt met leeftijdgenootjes. Dat in combinatie met een actieve rol van de ouder zelf. ‘Ook op pedagogisch vlak maakt het kind gedurende de trainingen stappen,’ sluit Remco af.
Na afloop van de training staat altijd een heerlijk stuk fruit voor de sportievelingen klaar. De kinderen krijgen telkens een ander stuk fruit aangeboden, zodat de kinderen ook ‘nieuw’ fruit leren proeven en eten.

Omgaan met andere kinderen

De ouders van de jongste FC Dreumes telg, Denvey van 2 jaar, beamen de woorden van Remco. ‘Denvey kijkt elke week enorm uit naar de training.’ Ze zien hun kind groeien. ‘De trainingen leggen gelijk een basis voor het naar school gaan. Denvey leert omgaan met andere kindjes en moet ook luisteren.’ Uiteraard hopen zowel de vader als de moeder van Denvey dat hun zoon uiteindelijk verder wil met voetballen. ‘Denvey moet het zelf ook leuk blijven vinden. Daarin slaagt Remco met FC Dreumes nu zeer goed’, aldus beide ouders.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.