Zondag 27 mei is de open dag van FCDreumes FC Dreumes peutervoetbal bij Voetbalclub SCE Nijmegen 
Aanvang 10:00 uur tot 15:00 uur.
Voor wie? iedereen is welkom, deze dag is speciaal voor alle ouders om te komen kijken wat FCDreumes voor uw peuter kunt betekenen in de toekomst.
Wat kunt u deze dag verwachten?
Een super leuke dag ( met hopelijk heel mooi weer )

Er zullen deze dag verschillende activiteiten te doen zijn en om 13:00 uur een clinic worden gegeven voor alle aanwezige peuters.

Ook zullen er verschillende standjes aanwezig zijn van o.a. Go-Kids regio Nijmegen Sportshop Richard Kregting JippieJee 
Er zal een Top opkomend super DJ talent aanwezig zijn ( naam houden we nog even voor onszelf, om andere boekingen te voorkomen ) 
Er zullen verschillende opblaasvoetbal spellen opgesteld staan van Zportz voetbal ( beschikbaar gesteld door Han Piels )
Ook zullen er springkussens opgesteld staan door Flipverhuur 
Deze zijn beschikbaar gesteld door onze hoofdsponsor deze dag Jackie Lijbersen Sjaak Lijbersvan Autobedrijf Jawie
De kantine van Voetbalclub SCE Nijmegen is deze dag ook geopend en speciaal voor de kinderen is er deze dag een speciaal FCDreumes menu:
Klein frietje
1/2 frikadelletje of evt 1/2 Halal frikadelletje
en een lekker ijsje toe 
voor maar € 2 euro!! 
( Jolanda Van Tilburg Willemse en Geert Willemse hiervoor onze dank ) en ook SCE Jeugd en Voetbalclub SCE Nijmegen bedankt voor het beschikbaar stellen van jullie super mooie complex.
Entree is gratis en iedereen is welkom.
Graag dit bericht delen dat alle toekomstige talentjes de mogelijkheid krijgen om zich deze dag te laten zien aan FCDreumes FC Dreumes peutervoetbal

ook wil ik via deze weg de sponsoren van FCDreumes 
FC Dreumes peutervoetbal bedanken.
Dennis Milder van Party Service Milder 
Regina Henk Kyano Vayen van JippieJee 
Richard Kregting van Sportshop Richard Kregting
Wilco van Gemert van WR reclame & belettering
Martijn Geutjes van Geutjes Financiën 
Igor Langeveld van MERAQI & Goodlooking Cooking 
Murat Stephanie Demir van Pizzeria Prego
Harold Eltink van Plaats55 grafisch ontwerp 
Jackie Lijbers van Autobedrijf Jawie 
René Janssen van Panna Magazine
o.a. Nathalie Kersten-Willemsen en Pim van NEC Juniors

HELP FC DREUMES AAN NIEUWE VOETBAL ARTIKELEN VOOR DE TRAININGEN VAN UW PEUTER!!
BINNENKORT ONTVANGEN ALLE OUDERS EEN SUPER STOER VOETBALMAGAZINE BIJ DE TRAINING VAN FC DREUMES
GRAAG DELEN AUB.....

Beste ouder,

PANNA! Magazine is het leukste voetbalmagazine voor jongens en meisjes in de leeftijd van 7-14 jaar. 
12x per jaar brengen we in print en online de leukste interviews, de mooiste reportages uit binnen- en buitenland, tips, trucs, techniek en al het andere wat de jeugdige voetbalfan boeit.

Tevens doen we met PANNA TV! verslag in beeld en geluid en organiseren we diverse voetbalevents (zoals rondom het PANNA! Sterrenteam).

Momenteel voeren we samen met uw club onze PANNA! Fanclub actie.

Per afgesloten abonnement doneren wij uw club een waardecheque voor gratis voetbalmaterialen van Phoenix Sporting Goods. Bovendien ontvangt uw kind een uniek welkomstcadeau!

U kunt hierbij kiezen uit de volgende pakketten:

1 jaar PANNA! Magazine (12 edities) € 45,-
+ gratis 2 Rocket Goals!

2 jaar PANNA! Magazine (24 edities) € 79,-
+ gratis Freestyle Ball + Smartwatch!

1 jaar Vader & Zoon Pakket € 79,-
Bestaande uit: 12 edities ELF Voetbal + 12 edities PANNA!
+ gratis Freestyle Ball + Smartwatch!

Scoor een abonnement op het leukste voetbalmagazine voor de jeugd 
via www.panna-magazine.nl/fanclub en steun direct uw club!

Met vriendelijke groeten,

Remco Dekker
Voor info stuurt u mij een berichtje aub

                                                                                           In september begint FC Dreumes weer met een nieuwe reeks trainingen.
                                                                                                     De 1e inschrijvingen komen alweer binnen.
                                                                                                                      exacte datum komt z.s.m 

09:30-10:30 uur 9 plaatsen vrij

10:30-11:30 uur 10 plaatsen vrij

11:30-12:30 uur 8 plaatsen vrij

13:00-14:00 uur 10 plaatsen vrij 

 

Zondag 27 mei is de jaarlijkse seizoensafsluiting bij voetbalclub SCE in Lindenholt, hier is iedereen welkom!

Locatie: Gymzaal de Leuvensbroek 2001 te Nijmegen 
De kosten zijn: € 135 euro incl btw. Hierbij inbegrepen is:
Een super gaaf FCDreumes voetbal tenue met shirt, broekje en sokken.
Suikervrije ranja tijdens de pauze en aan het einde van elke training altijd een variërend gezond en vers stuk fruit.
10 super gave en leuke trainingen door een professioneel en opgeleide pedagogische trainer.
Een echte FC Dreumes diploma, een stoere FC Dreumes medaille.
En een uitnodiging voor de jaarlijkse seizoensafsluiting waarbij o.a. een springkussen, speciale voetbal gasten en nog veel meer leuke activiteiten aanwezig zullen zijn bij deze dag! FC Dreumes peutervoetbal
Dus heeft u een zoon of dochter en vind u het ook belangrijk dat uw peuter actief bezig is, plezier heeft met leeftijdsgenootjes in combinatie met een actieve rol met u als ouder.
Waarbij niet alleen voetbal en plezier het middelpunt moet zijn, maar ook vanuit de pedagogische kant m.b.t. de totale ontwikkeling van uw peuter. Zoals;
( kleuren herkennen, chronologisch tellen en veel meer leuke maar vooral leerzame spellen )Laat dan deze kans niet schieten..... 
www.fcdreumes.nl voor alle info en voor het inschrijven.Spelenderwijs kennismaken met voetbal bij FC-Dreumes

Door Ivo Schaap / Fotograaf Ger NeijenhuyzenZondag 12 November 2017

 

Sinds begin september heeft Nijmegen haar eigen peutervoetbalschool met de naam FC Dreumes. Oprichter Remco Dekker speelt hiermee in op de wens van vele ouders. Wat zijn de beweegredenen van Remco voor het oprichten van zijn voetbalschool?

In het leven van Remco Dekker (36) staat voetbal centraal. Op vijfjarige leeftijd begon hij met voetballen bij Quick 1888 te Nijmegen. Hier speelde hij tot zijn zestiende. Hij speelde bij Quick 1888 in de selectie elftallen. Daarnaast maakte hij deel uit van de Nijmeegse- en Gelderse selectie. Op zijn zeventiende verliet hij Quick 1888 voor Blauw Wit. Door een zware achillespeesblessure is hem een voetbalcarrière op hoger niveau niet gegund. Na enigszins hersteld te zijn, speelde hij enkel nog in vriendenteams bij WVW Weurt en SCE Nijmegen.

De aanleiding tot het oprichten van een peutervoetbalschool

Nadat hij samen met zijn broer de eerste trainingen bij SCE had gegeven, constateerde hij al snel dat kleinere broertjes en zusjes die kwamen kijken niet mee mochten doen. Bij een voetbalclub kan een kind ingeschreven worden vanaf viereneenhalf jaar. Pas vanaf het zesde jaar speelt het kind mee in de KNVB competitie. ‘Ik heb dat altijd moeilijk gevonden. Ik ben toen serieus gaan rondkijken welke mogelijkheden er waren voor kinderen vanaf twee jaar. Tot mijn grote verbazing was dit echt minimaal. Er bestond peuterzwemmen, peutergymnastiek en peuteryoga. Door mijn voetbalachtergrond, ben ik me gaan verdiepen in deze sport en deze doelgroep om te zien wat ik voor deze peuters kon gaan betekenen’, aldus Remco.

De oprichting van de peutervoetbalschool

Remco werd afgelopen jaar voor het eerst vader van een zoon met de naam Geraldo. Het was het moment om van zijn passie zijn werk te maken. Uiteraard in goed overleg met zijn vrouw. Per 1 januari van dit jaar staat hij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Remco ging op zoek naar partijen die hem de helpende hand konden bieden bij het realiseren van zijn droom. Er volgden gesprekken met verschillende specialisten van een Gezondheidscentrum en met verschillende medewerker`s van de gemeente Nijmegen. Remco nam daarnaast een kijkje bij andere peutersportmogelijkheden en ging vervolgens aan de slag met het uitwerken van trainingen. De laatste stap was het werven van klanten. Hiervoor zette hij zijn sociale netwerk in en daarop volgden vele kennismakingsgesprekken met geïnteresseerde ouders. Inmiddels zijn de eerste lessen al gegeven en stromen de aanmeldingen binnen. Ook is er al een samenwerking met de NEC-juniors en verzorgt Remco diverse voetbalactiviteiten. Zoals afgelopen zomer tijdens de Nijmeegse voetbal 4-daagse.

Grote invloed op totale ontwikkeling

Het doel van de trainingen is om jongens en meisjes van twee tot en met vijf jaar kennis laten maken met voetbal. ‘Peuters hebben plezier in spelen en bewegen. Veel bewegen is belangrijk voor het uitvoeren van de dagelijkse dingen zoals kruipen, tandenpoetsen, zelf eten. Daarnaast heeft bewegen een grote invloed op de totale ontwikkeling van een peuter. Denk hierbij ook aan de lichamelijke, sociale, emotionele en verstandelijke ontwikkeling. Remco besluit met het feit dat bewegen een positieve invloed heeft op het tegengaan van overgewicht en bewegingsachterstand. Dit blijkt ook uit de gesprekken die hij zoals eerder aangegeven voerde met de specialisten van een Gezondheidscentrum uit Nijmegen.

Uiteenlopende thema’s

Tijdens een training staat plezier centraal. Gedurende een blok van tien weken worden diverse trainingsvormen afgewerkt. De trainingsvormen zijn vergelijkbaar met een normale voetbaltraining. Als eerste vind de warming up plaats. Dit gebeurt door kleuren te herkennen en chronologisch tellen. Elke week staat een thema centraal. Dit zijn uiteenlopende thema’s. Tijdens zo’n zeventig procent van de trainingen doen de ouders zelf mee. ‘Dit om de peuters nog meer te motiveren. Dit zorgt tevens voor directe betrokkenheid van de ouders. Ook werken de peuters zelfstandig en maken ze kennis met het spelen in teamverband. Ouders mogen verwachten dat na tien lessen hun kinderen plezier hebben gemaakt met leeftijdgenootjes. Dat in combinatie met een actieve rol van de ouder zelf. ‘Ook op pedagogisch vlak maakt het kind gedurende de trainingen stappen,’ sluit Remco af.
Na afloop van de training staat altijd een heerlijk stuk fruit voor de sportievelingen klaar. De kinderen krijgen telkens een ander stuk fruit aangeboden, zodat de kinderen ook ‘nieuw’ fruit leren proeven en eten.

Omgaan met andere kinderen

De ouders van de jongste FC Dreumes telg, Denvey van 2 jaar, beamen de woorden van Remco. ‘Denvey kijkt elke week enorm uit naar de training.’ Ze zien hun kind groeien. ‘De trainingen leggen gelijk een basis voor het naar school gaan. Denvey leert omgaan met andere kindjes en moet ook luisteren.’ Uiteraard hopen zowel de vader als de moeder van Denvey dat hun zoon uiteindelijk verder wil met voetballen. ‘Denvey moet het zelf ook leuk blijven vinden. Daarin slaagt Remco met FC Dreumes nu zeer goed’, aldus beide ouders.

0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.