Per 1 maart zijn FC Dreumes en Fc Peuter profs samen gaan werken.
Zie pagina FC Peuter Profs voor alle informatie.

 

 

Vind u het ook belangrijk dat uw peuter actief bezig is, plezier heeft met leeftijdsgenootjes in combinatie met een actieve rol met u als ouder/verzorger.
Waarbij niet alleen bewegen, voetbal en plezier het middelpunt moet zijn, maar ook vanuit de pedagogische kant m.b.t. de totale ontwikkeling van uw peuter. Zoals;
kleuren herkennen, chronologisch tellen, omgaan met teleurstelling en nog meer leuke maar vooral leerzame spellen. Laat dan deze kans niet schieten.
Hier zullen wij dus niet alleen met de peuters voetbal spelletjes gaan uitvoeren, maar bewegen in breedste zin van het woord.
Denk hierbij aan allerlei gymnastiek spelletjes zoals koprollen leren te maken.
Klimmen in de touwen, kruipen als een slang en bijvoorbeeld het konijnenspel
( springen over verschillende hordes als een konijntje )

Dus voor ieder wat wils, en daarbij ligt de nadruk op het altijd in beweging zijn.
De peuters hebben energie voor 10 en daar moeten we gebruik van maken.

Alle spelletjes duren ook maximaal 2 a 3 minuutjes, waardoor de concentratie er altijd zal zijn.
Elke training start ook met een vast programma!

Waardoor de peuters erkenning krijgen, en daar hebben de peuters de meeste behoefte aan!

Denk hierbij aan het hoepel spel ( 4 ouder(s)/verzorger(s) gaan achterin de zaal staan, de trainer laat de hoepel zien ( groen, rood, geel en blauw ) benoemd deze d.m.v. een manier dat de peuters zullen begrijpen.
En vanuit daar krijgen de peuters de opdracht om naar de juiste kleur hoepel te rennen, daar aangekomen kruipen zij door de hoepel heen.
En verzamelen zich dan zo snel mogelijk weer bij de start lijn.

Dit geeft u een klein idee hoe de basis van een training eruit ziet.

Waarom peutervoetbal/gymnastiek?

Er is peutergymnastiek, peuterzwemmen, peuterballet en nog veel meer sportieve activiteiten voor de kleintjes waarbij kennismaking met het sporten centraal staat. Alleen is er geen voetbalclub/sportvereniging  voor de leeftijd van 2 tot 5 jaar waarbij, u al ouder/verzorger ook een actieve rol speelt.

Helaas blijkt uit onderzoek dat veel ouders het jammer vinden dat zij, zo lang moeten wachten totdat hun peuter op voetbal of een andere sport mag.

Helaas blijkt ook uit onderzoek dat 34% van de peuters in de leeftijd tussen 2 en 4 jaar kampen met overgewicht en/of bewegingsachterstand.
Hierdoor bied FC Dreumes dus de perfecte mogelijkheid om al op vroege leeftijd in contact te komen met sporten,bewegen en plezier maken.

Dit wordt ook ondersteunt door o.a. het consultatiebureau en GGD.
Hier heeft FC Dreumes verandering in gebracht, het is mijn doel om zoveel mogelijk peuters op een laagdrempelige maar vooral plezierige manier kennis te laten maken met sporten en bewegen. Dit met een actieve rol van ouder/verzorger.
Wij trainen op dit moment zo`n 180 peuters per week bij 5 verschillende locaties.

FC Dreumes maakt geen onderscheid voor als u kind bijvoorbeeld een beperking of achterstand heeft. Ieder kind is uniek en is zijn/haar eigen talentje. Samen met u als ouder/verzorger kijk ik graag naar de mogelijkheden.

De peuters worden ingedeeld in verschillende groepjes, waarbij wij kijken naar hoeveel maanden uw peuters is.
Dit om de ontwikkeling zo optimaal mogelijk te maken.